Centrum Cognitieve Gedragstherapie (CCGT)

Piet van der Ploeg CCGTHet CCGT is opgericht door Piet van der Ploeg. Piet is als therapeut gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapieën en schematherapie voor diverse psychische klachten. Piet is opgeleid als ingenieur in de medische diagnostische beeldtechniek en als klinisch psycholoog. Naast zijn praktijk is hij 22 jaar docent geweest aan de Haagse Hogeschool.

Werkwijze

De laatste 45 jaar wordt cognitieve gedragstherapie als een van de best werkende psychotherapieën beschouwd en geschikt voor tal van psychische klachten. In het Engels wordt dit evidence-based genoemd. Dat wil zeggen dat door praktisch wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat deze psychotherapie resultaat oplevert bij het verminderen of oplossen van psychische klachten. Of, in de praktijk blijkt deze therapie effectief, wat wil zeggen dat er een grote kans bestaat dat uw klachten opmerkelijk verminderen of volledig verdwijnen.

Het CCGT heeft een Helingtherapie ontwikkeld die gebaseerd is op de Schematherapie. Een therapie voor personen met relatie-trauma’s zoals een partner of kind van een ouder met een persoonlijkheidsstoornis zoals een NPS of psychopathie.

CCGT uitgeverij

CCGT is ook een uitgeverij en wij geven boeken uit over Narcisme (“Narcisme te lijf” en “Trauma voor het Leven”), Psychopathie (“Psychopathie te lijf”) en een uitgebreid Psychologiewoordenboek (“Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie”).

Daarnaast publiceren wij over verschillende andere onderwerpen zoals over het Humanisme, Misdaden RKK, Geloofsnarcisme en de Indianenstammen van Noord-Amerika.

U kunt onze boeken op de website bestellen.