Boek Psychopathie te lijf

Auteur: Piet van der Ploeg

Uitgeverij: CCGT – Zoetermeer

Levering: binnen 1 à 2 werkdagen.

Arno Pro font-12 en 250 pagina’s, 4de versie (2022)

Prijs: € 19,95 (geen verzendkosten binnen Nederland)

ISBN: 978-90-821729-0-4

Omschrijving

Voorwoord (Nirmala Isabelle Hoebeke (psycholoog))
Inleiding (D. Reitsma (psycholoog))

Psychopathie is een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Psychopaten zijn, als een soort roofdier, erop uit om hun eigen narcistische doelen te bereiken ten koste van wie of wat dan ook. Grenzen zijn er voor hem niet. Alles is toegestaan mits hij maar aan zijn eigen behoeften kan voldoen. Gevoelens van een ander spelen daarbij geen enkele rol, behalve als hij hier misbruik van kan maken ten gunste van hemzelf.

Zijn doel is de impulsieve, onverantwoordelijke en extreem narcistische bevrediging van zijn gewetenloze wensen. Als daarbij manipulatie, diefstal, oplichting, psychisch of seksueel misbruik, sadisme, marteling of moord van een ander noodzakelijk is dan is dat voor hem niets anders dan een lastigheid op zijn weg van psychopathische lust en zijn ultieme bevrediging ten koste van wat dan ook in zijn wereld van psychopathische gekte.

Maar psychopaten zijn zeker niet personen die alleen als ernstig gestoord of crimineel te boek staan zoals bij voorbeeld de succesvolle psychopaten. Psychopathie duidt op een ernstige onbalans van het sociale brein. Deze ernstige onbalans heeft diverse oorzaken: zoals iemands genetische aanleg, invloed prenatale periode, problemen bij de geboorte, misbruik, mishandelijking, sociale- en hechtingsproblemen in de opvoeding, hersentrauma (pre- en postnataal), hormonen, enzovoorts.
U leest er alles over in dit boek: Psychopathie te Lijf.

Recensies

1. Het boek psychopathie te lijf geeft een compleet beeld van deze ernstige stoornis. Zo wordt ook ingegaan op de geschiedenis en komen alle symptomen die voorkomen bij deze stoornis aan bod. Je schrikt er wel van hoeveel mensen er met deze stoornis zijn en dat terwijl de meesten, waaronder ik, altijd het idee hadden dat de meeste psychopaten in de gevangenis zitten. Ik vind dit best wel een angstig idee dat er meer dan 100.000 mensen met deze stoornis rondlopen in Nederland.
Ellen van Dijk (Winschoten)

2. Was wel schikken dat er zoveel personen zijn met deze vreselijke afwijking à la Hannibal Lector. De auteur heeft veel moeite gedaan om dit boek compleet te maken. Kan het iedereeen, die in dit onderwerp interesse heeft, aanraden dit boek aan te schaffen.
Henk Duiven (Capelle a/d IJssel)

3. Dit boek sluit prima aan bij het eerdere boek Narcisme te lijf. Na dit boek gelezen te hebben vroeg ik mij af ? kan het nog erger dan pathologisch narcisme. Ja, psychopathie is duidelijk veel ernstiger nog dan narcisme alhoewel beide me geen pretje lijkt als je hier aan lijdt. Alhoewel, je vraagt je af of mensen met deze stoornis zich wel echt bewust zijn wat ze anderen aan doen. Monsterlijk gekken zijn het die thuis horen in een psychiatrische inrichting of in de gevangenis, zodat ze niemand kwaad kunnen doen.
Hoop dat meer mensen zich op de hoogte stellen van deze monsters want het kan je veel ellende besparen als je weet hoe ze zijn.
Caroline Verschuren (Delft)

*Bron: CCGT – Zoetermeer – 23 december 2021

Over de auteur

Piet van der Ploeg CCGTPiet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapiedeskundige op het gebied van CGT, Schematherapie en narcisme. Hij is auteur van de boeken: Narcisme te lijf (2014, Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016), Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Het Katholiek Fascisme (2020), Humanisme moderne spiritualiteit (2021) en Indianen van Noord-Amerika (2021). * Bron: CCGT – Zoetermeer – 23 december 2021

boek Psychopathie te lijf

Bestel het boek

Het boek Psychopathie te lijf kunt u bestellen via onderstaand bestelformulier. In de mail krijgt u een bestelbevestiging met factuur.

N.B. Wilt u meer dan één exemplaar ontvangen van dit boek? Geef dat dat aan in het veld Opmerkingen. Ook als u nog een ander boek wilt bestellen kunt u dat hier aangeven.

Vul onderstaande gegevens in om het boek te bestellen

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.