Encyclopedisch woordenboek van de psychologie

Auteur: Piet van der Ploeg

Uitgeverij: CCGT – Zoetermeer

ISBN: 978-90-4411848-3 (Hardcover)

608 pagina’s

Levering: binnen 2 werkdagen.

Prijs: € 59,00 (geen verzendkosten binnen Nederland)

Omschrijving

Recensie psychiater Prof. P. Luyten

Dit encyclopedisch woordenboek is uniek voor het Nederlands taalgebied. Met ruim 4500 woorden, termen, begrippen en namen uit alle onderdelen van de psychologie is dit naslagwerk het meest uitgewerkte in zijn soort. Daarnaast zijn meer dan 140 biografieën opgenomen van personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de psychologie.

Het vakgebied van de psychologie is immens uitgebreid. Daarom is een zorgvuldige keuze gemaakt. Ze is enerzijds ingegeven door het feit dat klassieke woorden en begrippen zoals uit de attributietheorieën, leer- en geheugentheorieën, de psychoanalyse en andere bekende psychologische theorieën nog altijd van groot belang zijn. Anderzijds zijn vele woorden en begrippen, zoals ME, SOA, AIDS, ADHD, Dementie enz., opgenomen waar ook het brede publiek steeds meer mee te maken krijgt.

Het woordenboek gaat zoveel mogelijk uit van empirisch wetenschappelijke benaderingen binnen de psychologie. Verder is onderzocht welke woorden in de psychologie de laatste tien jaar actueel zijn geworden. Er is ook terdege rekening gehouden met het grote belang van de DSM-IV classificatie in de klinische psychologie, van motivatietheorieën en de actualiteit van woorden uit de cognitieve psychologie, neuropsychologie, cognitieve gedragstherapie en GZ-psychologie.

Dit woordenboek is bestemd voor wie beroepsmatig met psychologie te maken heeft zoals psychologen, psychotherapeuten, psychiatrisch verpleegkundigen en andere werknemers.

*Bron: CCGT – Zoetermeer – september 2007

Over de auteur

Piet van der Ploeg CCGTPiet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapiedeskundige op het gebied van CGT, Schematherapie en narcisme. Hij is auteur van de boeken: Narcisme te lijf (2014, Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016), Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Het Katholiek Fascisme (2020), Humanisme moderne spiritualiteit (2021) en Indianen van Noord-Amerika (2021).

Boek Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie

Bestel het boek

Het ‘Encyclopedisch woordenboek van de psychologie’ kunt u bestellen via onderstaand bestelformulier. In de mail krijgt u een bestelbevestiging met factuur.

N.B. Wilt u meer dan één exemplaar ontvangen van dit boek? Geef dat dat aan in het veld Opmerkingen. Ook als u nog een ander boek wilt bestellen kunt u dat hier aangeven.

Vul onderstaande gegevens in om het boek te bestellen

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.