Boek Trauma voor het leven

Auteur: Piet van der Ploeg

Uitgeverij: CCGT – Zoetermeer

Levering: binnen 1 à 2 werkdagen

Arno Pro font-11 en 204 pagina’s 3de versie

Prijs: € 18,95 (geen verzendkosten binnen Nederland)

ISBN: 978-90-821729-4-2

Omschrijving

Voorwoord (Drs. W.D. Reitsma, Register-Psycholoog NIP)
De traumatische ervaringen van kinderen met narcistische ouders zijn veel ernstiger als wat de meesten mensen denken. Deze ervaringen blijven een kind-als-volwassene een leven lang psychisch kwellen. Dit trauma heeft veel weg van PTSS, omdat vooral de psychisch negatieve ervaringen met de opvoeding op allerlei manieren een diepe en intense rol blijven spelen in het leven van deze volwassenen. Het gaat nagenoeg altijd in deze opvoeding om emotioneel misbruik, verwaarlozing en geweld die voor kinderen een desastreuze invloed hebben op hun denken maar vooral op hun gevoelsleven.

Het trauma dat deze volwassenen hebben opgelopen als kinderen in hun opvoeding met narcistische ouders wordt totaal niet (h)erkent. Narcistische ouders zijn een opvallend voorbeeld naar kinderinstanties, huisarts, GGZ en de school toe om zich-zó-mooi voor te doen, zodat niemand zich kan voorstellen hoe slecht deze ouders kinderen opvoeden. Het erge daarbij is dat hun kinderen ook niet geloofd worden en jaren worstelen met ouders die psychisch totaal niet in staat zijn een gezonde opvoeding mogelijk te maken voor hun kinderen.

Narcistische ouders zijn, alleen al door het lezen van de biografieën van ervaringsdeskundigen in dit boek, te beoordelen als: psychisch gestoorde personen, die ook hier door hun narcisme er weer mee wegkomen ten koste van de psychische gezondheid van miljoenen kinderen en volwassenen in Nederland.

Hoop van harte dat dit boek een bijdrage kan leveren om de ernst van het voorgaande duidelijk te maken zodat kinderen en volwassene van narcistische ouders eindelijk de erkenning krijgen voor hun traumatische kind-ervaringen.

*Bron: CCGT – Zoetermeer – 23 december 2021

Over de auteur

Piet van der Ploeg CCGTPiet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapiedeskundige op het gebied van CGT, Schematherapie en narcisme. Hij is auteur van de boeken: Narcisme te lijf (2014, Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016), Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Het Katholiek Fascisme (2020), Humanisme moderne spiritualiteit (2021) en Indianen van Noord-Amerika (2021). * Bron: CCGT – Zoetermeer – 23 december 2021

Bestel het boek

Het boek Trauma voor het leven kunt u bestellen via onderstaand bestelformulier. In de mail krijgt u een bestelbevestiging met factuur.

N.B. Wilt u meer dan één exemplaar ontvangen van dit boek? Geef dat dat aan in het veld Opmerkingen. Ook als u nog een ander boek wilt bestellen kunt u dat hier aangeven.

Vul onderstaande gegevens in om het boek te bestellen

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.