Boek Narcisme – Onbalans tussen denken en voelen

Een neuro-psychosociale benadering

Auteur: Piet van der Ploeg

Uitgeverij: CCGT – Zoetermeer

ISBN: 978-90-9035832-1 (Hardcover)

Arno Pro font-12 en 369 pagina’s, 1steversie.

Levering: vanaf 1 juni 2022

Prijs: € 42,00 (geen verzendkosten binnen Nederland)

Omschrijving

Voorwoord (Drs. W.D. Reitsma, Register-Psycholoog NIP)
Voor personen die echt willen weten wat wordt verstaan onder Narcisme is dit boek een aanrader. Het is geschikt voor alle personen die interesse hebben in de psychologie van de mens. Het is speciaal geschikt voor volwassenen, die slachtoffers zijn van een narcistische opvoeding of partners die jaren hebben geleden onder een huwelijk met een narcistische partner. De ervaringen van partners, kinderen en familieleden in intieme relaties met narcistische personen zijn vaak traumatisch te noemen en heeft veel weg van men ziet bij PTSS.

Dit boek geeft een compleet overzicht om het begrip narcisme theoretisch en praktisch duidelijk te maken met al zijn kenmerken en valkuilen. Maar het geeft ook uitgebreid aan hoe men in de praktijk beter met het narcisme kan omgaan.

De kentheorie is gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek uit de psychologie, psychiatrie en neurologie. In het boek komen alle facetten van het narcisme aan bod zoals: opvoeding, hechting, empathie, geweten, sociale brein, genderidentiteit en de ernstige gevolgen van een narcistische opvoeding zoals psychopathisch gedrag. Er zijn vele casussen en biografieën waarin narcisme wordt toegelicht.

De historisch belangrijke narcisme onderzoekers Winnicott, Kohut, Klein, Mahler, Kernberg en Miller komen aan het woord, naast vele anderen (202 auteurs). Er is voor personen die niet psychologisch geschoold zijn een uitgebreide woordenlijst met toelichting over begrippen die vaak als moeilijk worden ervaren.

*Bron: CCGT – Zoetermeer – 4 maart 2022

Over de auteur

Piet van der Ploeg CCGTPiet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapiedeskundige op het gebied van CGT, Schematherapie en narcisme. Hij is auteur van de boeken: Narcisme te lijf (2014, Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016), Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Het Katholiek Fascisme (2020), Humanisme moderne spiritualiteit (2021) en Indianen van Noord-Amerika (2021). * Bron: CCGT – Zoetermeer – 23 december 2021

boek Narcisme Onbalans tussen denken en voelen

Bestel het boek

Het boek ‘Narcisme – Onbalans tussen denken en voelen’ kunt u bestellen via onderstaand bestelformulier. In de mail krijgt u een bestelbevestiging met factuur.

N.B. Wilt u meer dan één exemplaar ontvangen van dit boek? Geef dat dat aan in het veld Opmerkingen. Ook als u nog een ander boek wilt bestellen kunt u dat hier aangeven.

Vul onderstaande gegevens in om het boek te bestellen

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.