Humanisme – Moderne spiritualiteit

Auteur: Piet van der Ploeg

Uitgeverij: CCGT – Zoetermeer

Levering: vanaf 7 januari 2021

Prijs: € 16,95 (geen verzendkosten binnen Nederland)

Arno Pro font-11 en 146 pagina’s

ISBN: 978-90-821729-9-7

Omschrijving

Het doel van dit boek is om de lezer inspiratie te geven om op zoek te gaan naar een modern spiritueel alternatief voor het geloof in God.

De tekst is bedoeld om de lezer uit te dagen, na te denken en mee te voelen over de tekst in dit boek.
Het gaat zeker niet over pasklare antwoorden, want die bestaan vaak niet voor humanisten, maar keuzemogelijkheden waarbij vaak het geweten een rol van belang speelt.
Het Humanisme kent een lange geschiedenis. Het heeft er niet toe geleid dat het humanistisch gedachtegoed voor veel mensen in Nederland dit hun levensovertuiging is geworden, als alternatief voor een geloof in God. Het georganiseerd humanisme als levensbeschouwing is in zekere zin elitair gebleven.

Er wordt in dit boek verwezen naar het katholiek geloof en haar instituut en dat is niet voor niets. Als miljarden mensen in de wereld deze fatalistische en dogmatische Kerk nog steeds steunen wordt het tijd om daarbij stil te staan als humanist. Want het modern humanisme gaat niet uit van een ‘zondig mens’, maar van een mens die zichzelf wil verwezenlijken naar een congruent persoon.

Verder wordt het beschreven humanisme duidelijk in relatie gezien met het principe van oorzaak-gevolg zoals we dat terugzien in de wetenschap. Dit is de enige manier om in de psychologie, psychiatrie, neurologie en sociologie op een verantwoorde wijze, eigenschappen van mensen als humanist te kunnen ervaren in sociale situaties. Maar ook onderwerpen als democratie, sociale brein, empathie, geweten, hechten, zingeving, wereldvrede en de klimaatverandering hebben een plaats in dit boek.

Over de auteur

Piet van der Ploeg CCGTPiet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapiedeskundige op het gebied van CGT, Schematherapie en narcisme. Hij is auteur van de boeken: Narcisme te lijf (2014, Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016), Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Het Katholiek Fascisme (2020), Humanisme moderne spiritualiteit (2021) en Indianen van Noord-Amerika (2021). * Bron: CCGT – Zoetermeer – 23 december 2021

Humanisme - Moderne spiritualiteit

Bestel het boek

Het boek Psychopathie te lijf kunt u bestellen via onderstaand bestelformulier. In de mail krijgt u een bestelbevestiging met factuur.

N.B. Wilt u meer dan één exemplaar ontvangen van dit boek? Geef dat dat aan in het veld Opmerkingen. Ook als u nog een ander boek wilt bestellen kunt u dat hier aangeven.

Vul onderstaande gegevens in om het boek te bestellen

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.