Geloofsnarcisme en het monotheïsme

Uitgeverij: CCGT – Zoetermeer

ISBN: 978-90-9035036-3 (Paperback)

Arno Pro font 11 en 265 pagina’s versie 2023

Levering: vanaf 1 februari 2023

Prijs: € 21,50 (geen verzendkosten binnen Nederland)

Beschrijving

In dit boek gaan we in op de vraag waarom we over geloofsnarcisme kun­nen spreken in het monotheïsme. Het monotheïsme heeft in de wereld nooit ge­leid tot verdraagzaamheid, verbroedering en een natuurlijke kijk op de mens zoal zijn natuur, cultuur, intellect en spiritualiteit. Maar wel tot dogmatisme, intolerantie, macht, geweld en de dood van mil­joe­nen mensen.

Polytheïstische of heidense natuurgeloven be­ston­den al duizenden jaren voor het Christendom. Het verschil van deze ge­loven met het mono­theïsme is op­val­lend groot als het gaat om de be­schouwing van de vrije mens zoals: zijn sek­sualiteit, huwelijk, ethiek, moraal, gezondheid, cultuur, zingeving, le­vens­wijs­heid, manier van overleven en zijn spiritualiteitsbeleving.

De Katholieke Kerk heeft met de paus in Rome vanaf het jaar 325  aange­toond het christelijk geloof 1700 jaar lang met alle machts­middelen af te dwin­gen met de meest vreselijke ge­vol­gen voor de mensheid. Het seksueel misbruik door haar priesters woekert nog steeds door, ondanks de nieuwe wetten uit Rome.

De Islam heeft vooral de laatste 50 jaar, aangetoond hoe extreem islamitisch gelovigen hun geloofstekst kunnen misbruiken als excuus voor hun fatalis­tisch gedrag in heel de wereld. IS, Boka Haram, Al Quada en de Taliban to­nen het fundamentalisme uit de Koran met wereldwijd wrede burger­oorlo­gen en terrorisme, met steun van islamitisch theocratische landen.

In het Judaïsme ziet men moderne en conservatieve stromingen, die elkaar op politiek ter­rein elkaar fel bestrijden. Maar de Joden zijn eeuwenlang in heel de wereld als tweederangs­burgers beschouwd en extreem vervolgd, met de apotheose van de Holocaust in de Tweede Wereld. Het Judaïsme is in de wereldgeschiedenis totaal niet vergelijkbaar met de wreed­heden die zijn be­gaan in naam van het Christendom en nog steeds plaats­vinden in naam van de Islam.

Over de auteur

Piet van der Ploeg CCGTPiet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapiedeskundige op het gebied van CGT, Schematherapie en narcisme. Hij is auteur van de boeken: Narcisme te lijf (2014, Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016), Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Het Katholiek Fascisme (2020), Humanisme moderne spiritualiteit (2021) en Indianen van Noord-Amerika (2021). * Bron: CCGT – Zoetermeer – 23 december 2021

Boek Geloofsnarcisme en het monotheïsme

Bestel het boek

Het boek ‘Geloofsnarcisme en het monotheïsme’ kunt u bestellen via onderstaand bestelformulier. In de mail krijgt u een bestelbevestiging met factuur.

N.B. Wilt u meer dan één exemplaar ontvangen van dit boek? Geef dat dat aan in het veld Opmerkingen. Ook als u nog een ander boek wilt bestellen kunt u dat hier aangeven.

Vul onderstaande gegevens in om het boek te bestellen

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.