Cognitieve Gedragstherapie voor:
• zwak zelfbeeld en negativisme
• angst, depressie en fobieën
• relatie- en werkproblemen
• persoonlijkheidsproblemen
• dwang en eetstoornissen
• stress, burnout en CVS
Informatiesite over Narcisme

CCGT

Psychopathie te lijf

Extreme onbalans tussen denken en voelen bij psychopathie.
Een neuro-psychosoiale benadering


Auteur: Piet van der Ploeg
Uitgeverij: CCGT - Zoetermeer
Levering: binnen 1 à 2 werkdagen.

Prijs: € 22,50 (€ 2,45 verzendkosten binnen Nederland)
ISBN: 978-90-821729-0-4
Aantal pagina's: 211
Bestel nu

Omschrijving

Voorwoord (Nirmala Isabelle Hoebeke)
Meester in de beeldende kunsten en creatieve psychologie

Psychopathie is een ernstige persoonlijkheidsstoornis. Psychopaten zijn, als een soort roofdier, erop uit om hun eigen narcistische doelen te bereiken ten koste van wie of wat dan ook. Grenzen zijn er voor hem niet. Alles is toegestaan mits hij maar aan zijn eigen behoeften kan voldoen. Gevoelens van een ander spelen daarbij geen enkele rol, behalve als hij hier misbruik van kan maken ten gunste van hemzelf.

Zijn doel is de impulsieve, onverantwoordelijke en extreem narcistische bevrediging van zijn gewetenloze wensen. Als daarbij manipulatie, diefstal, oplichting, psychisch of seksueel misbruik, sadisme, marteling of moord van een ander noodzakelijk is dan is dat voor hem niets anders dan een lastigheid op zijn weg van psychopathische lust en zijn ultieme bevrediging ten koste van wat dan ook in zijn wereld van psychopathische gekte.

Maar psychopaten zijn zeker niet personen die alleen als ernstig gestoord of crimineel te boek staan zoals bij voorbeeld de succesvolle psychopaten. Psychopathie duidt op een ernstige onbalans van het sociale brein. Deze ernstige onbalans heeft diverse oorzaken: zoals iemands genetische aanleg, invloed prenatale periode, problemen bij de geboorte, misbruik, mishandelijking, sociale- en hechtingsproblemen in de opvoeding, hersentrauma (pre- en postnataal), hormonen, enzovoorts.
U leest er alles over in dit boek: Psychopathie te Lijf.

Over de auteur

CCGT Piet van der Ploeg is docent, auteur en psycholoog. Hij werkt als therapeut bij het Centrum Cognitieve Gedragstherapie (CCGT) en is webbeheerder van ccgt.nl en npspartners.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van persoonlijkheidsstoornissen zoals het pathologisch narcisme (NPS) en psychopathie. Hij is o.a. auteur van de boeken: Narcisme te Lijf, Psychopathie te lijf en Trauma voor het leven.