Cognitieve Gedragstherapie voor:
• zwak zelfbeeld en negativisme
• angst, depressie en fobieën
• relatie- en werkproblemen
• persoonlijkheidsproblemen
• dwang en eetstoornissen
• stress, burnout en CVS
Informatiesite over Narcisme

CCGT

Centrum CGT

Informatie

Het Centrum Cognitieve Gedragstherapie (CCGT) is gespecialiseerd in cognitieve gedrags-
therapie voor diverse psychische klachten. Klachten zoals angst, stemmingstoornissen, dwang, maar ook klachten over uw zelfbeeld, persoonlijkheid of de relatie met uw partner en collega's op het werk.

De laatste 45 jaar wordt CGT als een van de best werkende psychotherapieën beschouwd en geschikt voor tal van psychische klachten. In het Engels wordt dit evidence-based genoemd. Dat wil zeggen dat door praktisch wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat CGT resultaat oplevert bij het verminderen of oplossen van psychische klachten. Of, in de praktijk blijkt deze therapie effectief, wat wil zeggen dat er een grote kans bestaat dat uw klachten opmerkelijk verminderen of volledig verdwijnen.

Als u dus op zoek bent naar een bewezen effectieve psychotherapie is het voorgaande voor u van groot belang. Uitgezonderd therapeuten van het VGCt, VVGT (Vlaanderen) en het RET-instituut, weet u namelijk nooit zeker of psychologen, psychotherapeuten of psychiaters ook gebruik maken van deze aantoonbaar werkende psychotherapie. Het CCGT past daarom al vele jaren uitsluitend dié psychotherapie toe, welke gebaseerd is op Cognitieve Gedragstherapie zoals o.a. Schematherapie.