NARCISME - Onbalans tussen denken en voelen

Een neuro-psychosociale benaderring

CCGT


Auteur: Piet van der Ploeg
Uitgeverij: CCGT - Zoetermeer
ISBN: 978-90-9035832-1 (Hardcover)
Arno Pro font-12 en 369 pagina's, 1steversie.
Levering: vanaf 1 juni 2022
Prijs: € 39,50 (geen verzendkosten binnen Nederland)

Omschrijving

Voorwoord (Drs. W.D. Reitsma, Register-Psycholoog NIP)
Voor personen die echt willen weten wat wordt verstaan onder Narcisme is dit boek een aanrader. Het is geschikt voor alle personen die interesse hebben in de psychologie van de mens. Het is speciaal geschikt voor volwassenen, die slachtoffers zijn van een narcistische opvoeding of partners die jaren hebben geleden onder een huwelijk met een narcistische partner. De ervaringen van partners, kinderen en familieleden in intieme relaties met narcistische personen zijn vaak traumatisch te noemen en heeft veel weg van men ziet bij PTSS.

Dit boek geeft een compleet overzicht om het begrip narcisme theoretisch en praktisch duidelijk te maken met al zijn kenmerken en valkuilen. Maar het geeft ook uitgebreid aan hoe men in de praktijk beter met het narcisme kan omgaan.

De kentheorie is gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek uit de psychologie, psychiatrie en neurologie. In het boek komen alle facetten van het narcisme aan bod zoals: opvoeding, hechting, empathie, geweten, sociale brein, genderidentiteit en de ernstige gevolgen van een narcistische opvoeding zoals psychopathisch gedrag. Er zijn vele casussen en biografie├źn waarin narcisme wordt toegelicht.

De historisch belangrijke narcisme onderzoekers Winnicott, Kohut, Klein, Mahler, Kernberg en Miller komen aan het woord, naast vele anderen (202 auteurs). Er is voor personen die niet psychologisch geschoold zijn een uitgebreide woordenlijst met toelichting over begrippen die vaak als moeilijk worden ervaren.

Over de auteur

CCGT Piet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapie deskundige op het gebied van CGT, Schematherapie en narcisme.
Hij is auteur van de boeken: Narcisme te lijf (2014, Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016), Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Het Katholiek Fascisme (2020), Humanisme moderne spiritualiteit (2021) en Indianen van Noord-Amerika (2021).
*Bron: CCGT - Zoetermeer - 4 maart 2022