De Katholieke Kerk - 17 eeuwen Institutionele Psychopathie

CCGT


Auteur: Piet van der Ploeg
Uitgeverij: CCGT - Zoetermeer
Levering: 4 tot 8 dagen
Aantal pagina's: 235
ISBN: 978-90-821729-7-3
Prijs: € 24,50 (geen verzendkosten binnen Nederland) Bestel nu

Omschrijving

Voorwoord (Drs. Aat van Gilst)
de Katholieke Kerk - 17 eeuwen Institutionele Psychopathie Dit boek is opgedragen aan al die miljoenen slachtoffers van de katholieke kerk. De katholieke kerk heeft als geloofsinstituut eeuwen zijn macht misbruikt. Het gedrag van deze kerk heeft 17 eeuwenlang alles weg van wat men ziet bij het gedrag van psychopaten zoals perfide, sadistisch, misdadig en gewetenloos. Dit boek geeft uitgebreide toelichting en onderbouwd een diagnose van katholieke kerkvaders, pausen en monniken met de PS-score lopend van 0 t/m 40. De PS-score is een verzamelde scores van psychopathie, fascisme en narcisme. We zien dat nagenoeg alle kerkvaders en pausen een PS-score hebben tussen 30 en 40. Dat wil zeggen dat hun psychopathologie ernstig is.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat vooral vrouwen, armen, ongelovigen, Joden en psychisch zwakkere het eeuwen moesten ontgelden en worden vergeleken met honden, bende dieven, vuil, ongedierte, misdadigers, slaven, ketters erger dan wilde beesten, uitschot, duivel-beheersers, mensen die je wilt castreren, vijanden van God en de mensheid, gezonden door Satan, de volgelingen van de antichrist, de moordenaar van Jezus.

Het stigmatiseren en de haattheologie van deze kerkvaders en pausen is niets anders dan een logisch, maar gevaarlijk gevolg van hun psychopathologie of zieke geest. Want vanaf de beginjaren van de katholieke kerk (Concilie van Nicea, 325) zien we pausen, bisschoppen en monniken zich schuldig maken aan dogmatiek, autoritarisme, corruptie, misdaad, hoererij en pedofilie, sadisme, martelen, rijkdom vergaren ten koste van armen, samenspannen met keizers en vorsten om hun macht te vergroten, oorlogen heiligen, door bijgeloof andersdenkenden, ketters en heksen vermoorden en zich schuldig maken aan genocide.

Bij het fascisme van Mussolini en de rol van Pius XI, het nazisme van Hitler en de rol van Pacelli als nuntius (1922) en later als paus Pius XII (1939) blijkt overtuigend dat de choquerende uitspraken en het fatalistisch gedrag van deze twee pausen en de katholieke bischoppen vanaf 1923, duidelijk maakt dat het katholicisme als de vereenzelviging van het fascisme gezien kan worden.

Deze kerk heeft 17 eeuwen laten zien dat het katholicisme niets te maken heeft met het woord van Jezus Christus en daar zelfs in alles tegengesteld aan is. Het is zoals de katholieke theoloog Hans K√ľng zegt: "Een kerk die datgene waar Jezus voor staat niet tot gelding brengt of in het verkeerde daglicht stelt, zondigt tegen de eigen beginselen en houdt op kerk te zijn." De katholiek kerk als instituut is moreel failliet, maar ze komen ook hier weer mee weg in 2020!

Over de auteur

CCGT Piet van der Ploeg werkt als psycholoog bij het CCGT in Zoetermeer en is webbeheerder van ccgt.nl. Hij kan gezien worden als kennis- en therapie deskundige op het gebied van narcisme en psychopathie.
Hij is o.a. auteur van de boeken: Encyclopedisch Woordenboek van de Psychologie (2007), Narcisme te lijf (2014), Psychopathie te lijf (2015), Trauma voor het leven (2016) en Het Katholiek Fascisme (2019).
* Bron: CCGT - Zoetermeer - 9 april 2020